Kuře v balsamicu
Suroviny
- 700 g Kuřecí prsa
 - 60 g Oříšky piniové
 - 200 ml Víno bílé
 - 200 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Citrony
 - 1 hrst Rukola
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 4 polévková lžíce Rozinky tmavé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 269 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 74.7 mg
 - Draslík 561 mg
 - Vláknina 2577.8 mg
 - Vitamín A 2577.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa naklepeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a přikryjeme pečicím papírem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme z trouby a necháme v míse vychladnout.
 - 
                                2
Balsamico prošleháme s olejem a přilijeme šťávu z pečení. Přidáme nasekanou bazalku, citronovou kůru a vroucí vodou spařené rozinky. Kuřecí prsa položíme na talíř, přelijeme připravenou zálivkou a necháme 12 hodin v chladu odležet.
 - 
                                3
Před podáváním necháme pokrm chvíli v pokojové teplotě. Maso nakrájíme na plátky, upravíme na plochý talíř a přelijeme marinádou. Ozdobíme omytou rukolou, opraženými piniemi a podáváme s dílky omytého citronu.