Polévka z cukety a lososa
Suroviny
- 800 g Losos - filety
 - 300 g Cuketa
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.25 l Víno bílé
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1511 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 120.5 mg
 - Draslík 1373.7 mg
 - Vláknina 8109.3 mg
 - Vitamín A 8109.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme rybí filé, pokapeme ho citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na chvíli dáme do lednice.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme, přidáme oloupaný a rozetřený česnek, podlijeme bílým vínem, přidáme hřebíček, petrželku a bobkový list. Necháme vyvařit polovinu vývaru, poté přilijeme zeleninový vývar, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu.
 - 
                                3
Cuketu nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou 10 minut.
 - 
                                4
Vroucí vodou přelijeme rajčata a oloupeme je. Rybu nakrájíme na malé kousky a dáme je s rajčaty do polévky. Necháme dojít 8 minut.
 - 
                                5
Poté polévku podáváme posypanou bazalkou.