Meruňková omáčka k masu s portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 787.2 mg
 - Vláknina 4911.3 mg
 - Vitamín A 4911.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené meruňky nakrájíme na nudličky, zalijeme vínem a necháme změknout.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme šalotku, nasekáme nadrobno, na rozpáleném másle podusíme. Přidáme meruňky i s vínem, dusíme dalších cca 10 minut. Poté vmícháme šťávu, vymačkanou z citronu, med, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Omáčku podáváme teplou k pečenému masu.