Bažantí prsa nadívaná
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 200 g Zelí hlávkové bílé
 - 200 g Kuřecí stehna
 - 100 g Sádlo vepřové škvařené
 - 50 g Rozinky tmavé
 - 600 g Bažantí prsa
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Brambory
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Lanýž
 - 1 špetka Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 926 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 236.2 mg
 - Draslík 836.1 mg
 - Vláknina 5357.5 mg
 - Vitamín A 5357.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umeleme omytá kuřecí stehna, osolíme, opepříme a vyšleháme se smetanou a vejci dohladka.
 - 
                                2
Rozřízneme podélně omytá bažantí prsa, vyložíme plátky z lanýže a potřeme směsí. Osolíme, opepříme, zabalíme do plátků larda (špeku) a dozlatova opečeme po obou stranách. Dáme dopéct do trouby na 8 minut při teplotě 180 stupňů.
 - 
                                3
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vínem a doměkka podusíme. Přidáme cukr, sůl, rozinky a bramborem zahustíme.
 - 
                                4
Podáváme teplé.