Pstruzi na víně s žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1108 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 1277 mg
 - Vláknina 4356 mg
 - Vitamín A 4356 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme cibuli najemno, přidáme plátky žampionů, orestujeme a necháme 5 minut podusit. Vykuchané pstruhy nasolíme uvnitř i na povrchu, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Houbovou směs rozložíme na dno pekáče, na ni položíme pstruhy, zalijeme červeným vínem, opepříme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
 - 
                                2
Podáváme s plátkem citronu a plátkem bylinkového másla.