Smažené jablkové koláčky
Suroviny
- 600 g Jablka
 - 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Ořechy lískové
 - 2 g Sůl
 - 60 g Cukr krupice
 - 40 g Cukr krupice
 - 10 g Cukr vanilka
 - 50 g Cukr skořicový
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 10 ml Olej slunečnicový
 - 50 ml Víno jablečné
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 dl Víno bílé
 - 0.88 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 337.1 mg
 - Vláknina 10970 mg
 - Vitamín A 10970 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 12.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolíme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, namleté oříšky a nakonec postupně vmícháme olej, víno a žloutky. Těsto vyšleháme dohladka a necháme 20 minut odpočinout.
 - 
                                2
Zatím jablka opatrně od stopky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná. Zalijeme citronovou šťávou, jablečným vínem, posypeme cukrem a necháme chvilku louhovat. Před použitím do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků, jednotlivé prstence jablek v těstíčku namočíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na sítu od zbytečného oleje a posypeme skořicovým cukrem.