Candát pošírovaný se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 87 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 547.8 mg
 - Vláknina 12165.8 mg
 - Vitamín A 12165.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu smícháme s vínem a přivedeme k varu. Celer, mrkev a pórek očistíme a pokrájíme na hrubší nudličky. Společně s bobkovým listem, vymačkanou šťávou z citronu a novým kořením přidáme do vody, osolíme a opepříme a zvolna cca 3 minuty povaříme.
 - 
                                2
Vložíme porce candáta a necháme zvolna 10-12 minut táhnout. Již nevaříme.
 - 
                                3
Poté maso a zeleninu vyjmeme z vývaru, rozdělíme na talíře a podáváme.