Kuřecí paličky all´arrabiata
Suroviny
- 1000 g Kuřecí stehna
 - 200 g Klobása Chorizo
 - 100 g Řapíkatý celer
 - 250 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 3 polévková lžíce Rajčatový protlak
 - 0.17 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 546 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 251.5 mg
 - Draslík 635.1 mg
 - Vláknina 5991.8 mg
 - Vitamín A 5991.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osm kuřecích paliček očistíme a osušíme. Pikantní klobásu Chorizo sloupneme a rozkrájíme na kostičky, oloupaný česnek prolisujeme. Ve skleněné míse smícháme klobásu s česnekem, zalijeme červeným vínem, směs osolíme a opepříme. Do promíchané marinády vložíme kuřecí paličky, misku přikryjeme a maso necháme dvě hodiny marinovat.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme cibuli s mrkví a pokrájíme je na kostičky, dva řapíky celeru na plátky. Ve velkém kastrolu rozkrájenou zeleninu pečeme na olivovém oleji do měkka po dobu asi 5 minut. K zelenině poté přidáme osušené maso a cca 20 minut ze všech stran opékáme do zlatova. Do kastrolu vlijeme marinádu, přidáme nasekanou majorámku a rajčatový protlak, vše 10 minut povaříme.
 - 
                                3
Směs přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 180°C maso se zeleninou pečeme asi 30 minut.