Portobello na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 42.9 mg
 - Vláknina 168 mg
 - Vitamín A 168 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku.
 - 
                                2
Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.
 - 
                                3
Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu.
 - 
                                4
Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme.
 - 
                                5
Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve.