Ořešákový léčivý čaj

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 4 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Reveň (Rebarbora)
  • 1 polévková lžíce Česnek medvědí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Chudobka květ
  • 2 polévková lžíce List ořešáku
  • 1 polévková lžíce Kůra jalovce
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 126 mg
  • Vláknina 5527 mg
  • Vitamín A 5527 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky používáme čerstvé i sušené. Čerstvé před použitím opláchneme pod tekoucí vodou, tento čaj uvaříme z čerstvých bylin.

  • 2

    Do konvice dáme drobně pokrájené ořechové listy z ořešáku, pokrájenou jalovcovou kůru, na kousky nakrájenou rebarboru, koriandr, nasekaný česnek medvědí, květy sedmikrásek. Bylinky zalijeme vařící vodou a necháme 10-15 minut vyluhovat.

  • 3

    Pijeme dva šálky teplého čaje 2 x denně po doušcích. Ochutíme medem a šťávou z citronu.

Komentáře k receptu