Nakládaná Mozzarella s olivami a chilli
Suroviny
- 150 g Mozzarella
- 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 4 ks Cibulka jarní
- 8 ks Olivy černé
- 8 ks Mandle loupané
- 2 ks Feferony
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
- 4 stroužek Česnek
- 2.5 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Libeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 977 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 96 g
- Sodík 2508 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 318.9 mg
- Vláknina 22131 mg
- Vitamín A 22131 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozzarellu - malé kuličky scedíme a necháme okapat. Očistíme česnek, malé cibulky, omyjeme snítky (po 1 lžíci) tymiánu, rozmarýnu a libečku. Scedíme olivy a necháme je okapat. Do oliv vložíme oloupané mandle. Omyjeme feferonky a rozkrojíme je. Sherry rajčata omyjeme a osušíme.
-
2
Do sklenice poskládáme střídavě všechny připravené ingredience, proložíme je barevným celým pepřem, bobkovými listy a novým kořením. Zalijeme olivovým olejem a necháme minimálně 20 hodin uležet.
-
3
Nakládanou Mozzarellu podáváme s čerstvým pečivem.