Nakládaná Mozzarella s olivami a chilli

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mozzarella
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Olivy černé
  • 8 ks Mandle loupané
  • 2 ks Feferony
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 977 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 2508 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 318.9 mg
  • Vláknina 22131 mg
  • Vitamín A 22131 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozzarellu - malé kuličky scedíme a necháme okapat. Očistíme česnek, malé cibulky, omyjeme snítky (po 1 lžíci) tymiánu, rozmarýnu a libečku. Scedíme olivy a necháme je okapat. Do oliv vložíme oloupané mandle. Omyjeme feferonky a rozkrojíme je. Sherry rajčata omyjeme a osušíme.

  • 2

    Do sklenice poskládáme střídavě všechny připravené ingredience, proložíme je barevným celým pepřem, bobkovými listy a novým kořením. Zalijeme olivovým olejem a necháme minimálně 20 hodin uležet.

  • 3

    Nakládanou Mozzarellu podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu