Majonéza bylinková

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Šalotka
  • 250 ml Olej z pšeničných klíčků
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 105.8 mg
  • Draslík 32.8 mg
  • Vláknina 282.4 mg
  • Vitamín A 282.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majonéza klasická:

  • 2

    Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém.

  • 3

    Nadrobno nasekáme petrželovou nať, pažitku a šalotku a přimícháme do majonézy.

Komentáře k receptu