Čokoládoví ježci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 33.5 mg
 - Draslík 28.8 mg
 - Vláknina 1052.5 mg
 - Vitamín A 1052.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo rozmícháme s cukrem, vanilkovou dření, kořením, vejcem, Solamylem a 1/3 mouky. Potom vmícháme zbylou mouku a vše prohněteme. Těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi 12 hodin.
 - 
                                2
Z těsta utvoříme malé válečky, nakrájíme je na 11/2cm silné kousky a formujeme kuličky. Do kuliček napícháme vždy tři mandlové lupínky (bodlinky) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
 - 
                                3
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut.
 - 
                                4
Vychladlé ježky polijeme čokoládovou polevou.