Karamelová zmrzlina s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 220.6 mg
 - Draslík 148.4 mg
 - Vláknina 2520 mg
 - Vitamín A 2520 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme cukr krystal, vodu, oloupené mandle a na pánvi je zahříváme deset minut, pak karamel nalijeme na vymazaný plech. Po hodině tuhnutí ho nalámeme na kousky a roztlučeme paličkou.
 - 
                                2
Čokoládu rozehřejeme s mlékem na ohni. Ušleháme cukr, tři žloutky, přilijeme mléko s čokoládou a přecezenou směs vaříme za stálého míchání patnáct minut v rendlíku. Pak ho necháme hodinu vychladnout. Ušleháme šlehačku, smícháme ji se studeným krémem. Směs zpracujeme strojkem na zmrzlinu a podáváme.