Čokoládový dort s kávou
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Čokoláda hořká
 - 150 ml Olej kukuřičný
 - 150 ml Mléko plnotučné
 - 20 ml Voda pitná
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Káva instantní
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 2 polévková lžíce Sirup Golden
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 106.3 mg
 - Vláknina 4111.7 mg
 - Vitamín A 4111.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 117.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr, vejce, sirup, olej a mléko. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho do 3 kulatých vymazaných forem.
 - 
                                2
Pečeme 40 minut v předehřáté troubě, 5 minut je necháme stát, poté je vyklopíme.
 - 
                                3
Smícháme kávu s vroucí vodou, smetanu, cukr moučku a směs ušleháme. Polovinou náplně spojíme všechny vrstvy, druhou polovinou namažeme stěny a vršek dortu. Čokoládu nastrouháme na hoblinky a nadrobíme je na boky a vršek dortu.
 - 
                                4
Dort můžeme podávat okamžitě.