Chlebový pudink s čokoládou
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
 - 200 g Biskupský chlebíček
 - 285 ml Mléko plnotučné
 - 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Máslo pomazánkové ochucené sladké čokoláda
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 177.9 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 1210 mg
 - Vitamín A 1210 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 446.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180C, zapékací misku vymažeme máslem.
 - 
                                2
Každý krajíček chlebíčku namažeme z jedné strany
 - 
                                3
čokoládovým máslem, vložíme je do pekáčku namazanou stranou vzhůru a rozdělíme na ně zbytek másla.
 - 
                                4
Vejce našleháme, přidáme smetanu, mléko, cukr a vanilkovou esenci, směsí přelijeme chléb a necháme 10min odstát. Poté pečeme 30-40min, až bude povrch křupavý.
 - 
                                5
Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.