Kostky s čokoládovým krémem a polevou
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
 - 120 g Čokoláda hořká
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 5 g Máslo čerstvé
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 140 g Mouka pšeničná hrubá
 - 150 g Cukr moučkový
 - 50 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr kostkový
 - 40 g Kakao
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 212.7 mg
 - Draslík 178.9 mg
 - Vláknina 3815 mg
 - Vitamín A 3815 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme, přidáme cukr, žloutky a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme rum a vanilku a znovu utřeme. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, kakao a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme krém - umícháme máslo, přidáme cukr a změklou čokoládu.
 - 
                                4
Upečený dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme 2/3 studeného krému, složíme na sebe a nakrájíme na kostky. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme zbytkem krému a vložíme do papírových košíčků.
 - 
                                5
Na polevu svaříme cukr ve vodě. Mezitím rozmícháme rozehřátou čokoládu se lžící vody a máslem. Přilijeme po částech horký cukr a necháme mírně ztuhnout.