Čokoládový dort s mandlemi a šlehačkou
Suroviny
- 150 g Čokoláda hořká
 - 280 g Mandle
 - 140 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 g Mouka pšeničná hrubá
 - 150 g Poleva čokoládová
 - 230 g Cukr moučkový
 - 500 ml Smetana čerstvá ke šlehání
 - 8 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1303 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 404.2 mg
 - Draslík 638.2 mg
 - Vláknina 16506.7 mg
 - Vitamín A 16506.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 13.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme změklou čokoládu, poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané mandle a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, dvakrát překrojíme, naplníme ušlehanou, oslazenou smetanou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout. Povrch dozdobíme zbytkem šlehačky.