Blatenské sladké hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 89 g
 - Cholesterol 133 mg
 - Draslík 512.5 mg
 - Vláknina 9500 mg
 - Vitamín A 9500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čokoládu rozlámeme na malé kousky, které dáme do kastrůlku, zalijeme 50 ml mléka a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Vmícháme Amaretto a ihned stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Vanilkový pudinkový prášek dr Oetker vsypeme do kastrůlku s cukrem, studeným mlékem, vanilkovým cukrem. Ponorným mixérem šleháme na hustý krém asi 3 minuty na hladký krém. Potom dáme vychladit do lednice.
 - 
                                3
Zmrzlinu rozdělíme do dezertních pohárů, přidáme nakrájené hrušky, které pokryjeme čokoládovým krémem. Na krém ještě naaranžujeme hrušky. Poháry ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou.