Kardinál pohár
Suroviny
- 100 g Broskve
 - 100 g Hroznové víno
 - 100 g Jahody zahradní
 - 100 g Kiwi
 - 100 g Mandarinky
 - 150 g Mandle
 - 20 g Cukr vanilka
 - 160 g Cukr moučkový
 - 100 g Zmrzlina vanilková
 - 3 ks Banány
 - 4 dl Mléko polotučné
 - 4 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
 - 4 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 492 mg
 - Vláknina 9786.7 mg
 - Vitamín A 9786.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody, broskve a hroznové víno omyjeme. Broskve nakrájíme na malé kousky, větší jahody rozpůlíme. Mandarinky, kiwi a banány oloupeme. Kiwi nakrájíme na malé kousky, mandarinky rozdělíme na měsíčky a banány nakrájíme na kolečka, které ještě rozkrojíme na poloviny. Připravené ovoce dáme do misky a promícháme.
 - 
                                2
Mandle oloupeme a opražíme na suché pánvičce.
 - 
                                3
Na čokoládovou omáčku si v kastrůlku smícháme vodu s mlékem, přisypeme kakao, vanilkový a moučkový cukr. Nakonec přidáme vanilkový práškový pudink. Všechny suroviny dobře promícháme. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme čokoládovou omáčku.
 - 
                                4
Nakrájené ovoce rozdělíme do pohárů. Na ovoce položíme tři kopečky zmrzliny, přelijeme větším množstvím čokoládové omáčky. Poháry ještě ozdobíme praženými mandlemi a hotové poháry podáváme.