Ovoce polévané čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 23 mg
 - Draslík 914 mg
 - Vláknina 18990 mg
 - Vitamín A 18990 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve oloupeme banán, kiwi, jablko a jahody. Poté ovoce nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
Ovoce střídavě napíchneme na párátka a odložíme na talíř.
 - 
                                3
V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme do ní malý hrnec s čokoládou, rozpustíme ji a přimícháme nakrájené máslo. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem.
 - 
                                4
Ovocné špízy namočíme do čokolády, vytáhneme a odložíme na talíř.
 - 
                                5
Počkáme až čokoláda ztuhne, poté ovocné špízy zbavíme párátek a přendáme na servírovací talíř.