Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 242.6 mg
 - Vláknina 5543.5 mg
 - Vitamín A 5543.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný ve studené vodě. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch želé položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.