Čokoládová omáčka se sušeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 2.7 mg
 - Draslík 557.6 mg
 - Vláknina 15496.7 mg
 - Vitamín A 15496.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádra, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce. Přidáme vypeckované a nakrájené švestky spolu s višněmi. Nakonec vložíme nasekané ořechy, vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání povaříme 30 - 40 minut.
 - 
                                2
Do hrnce přimícháme nastrouhaný perník, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Ihned vložíme na kousky nalámanou čokoládu, stáhneme ze sporáku a mícháme tak dlouho, až se rozpustí čokoláda. Nakonec do směsi vložíme med a důkladně promícháme, aby se med spojil s ostatními surovinami.
 - 
                                3
Hotovou omáčku ihned podáváme.