Cheesecake "kamenitá cesta"
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 80 g Ořechy Kešu
 - 100 g Cukr krupice
 - 250 g Mascarpone
 - 100 g Třešně kandované
 - 300 g Oreo sušenky
 - 320 g čokoládový smetanový sýr
 - 100 g Bonbony fudge
 - 40 g Minibonbony marshmallow
 - 100 g Medové křupinky v čokoládě
 - 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Vanilková pasta
 - 6 plátek Želatina bílá plátky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 77.6 mg
 - Draslík 90.8 mg
 - Vláknina 2106.7 mg
 - Vitamín A 2106.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Sušenkovou drť nasypeme do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce do dna a boků kulaté, otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené tukem a vyložené pečicím papírem. Základ by měl sahat do výšky 3 - 4 cm tak, aby do něj šla upravit náplň.
 - 
                                2
Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Do velké mísy dáme čokoládový smetanový sýr, mascarpone, krupicový cukr a lžičku vanilkové pasty. Vše důkladně prošleháme dohladka.
 - 
                                3
Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme smetanu ke šlehání, postavíme ji na rendlík s mírně vroucí vodou, ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze změklé želatiny a plátky rozpustíme v ohřáté smetaně. Přecedíme, abychom odstranili kousky želatiny, která se nerozpustila a vlijeme do krému s čokoládovým smetanovým sýrem. Přidáme kousky bonbonů fudge, důkladně promícháme a takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ v dortové formě. Dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny ztuhnout, ideálně přes celou noc.
 - 
                                4
Když je cheesecake ztuhlý, dáme se do zdobení. Dezert posypeme kešú ořechy v medu, medovými čokoládovými křupinkami ( např. Maltesers ), půlkami kandovaných třešní a bonbony marshmallow. Rozehřejeme tmavou čokoládu v žáruvzdorné misce nad párou a pak jí nakapeme na ořechy a bonbony. Znovu dáme do chladničky dokud čokoláda neztuhne. Po nakrájení získáme 12 porcí velmi sytého dezertu.