Brownie cheesecake
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Sýr krémový
 - 150 g Cukr krupice
 - 50 g Ořechy pekanové
 - 275 g Čokoláda hořká
 - 160 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 kávová lžička Vanilková pasta
 - 4 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 112.5 mg
 - Draslík 90.4 mg
 - Vláknina 1377.5 mg
 - Vitamín A 1377.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Začneme přípravou tmavé hmoty - brownies.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 180 °C. 150 gramů tmavé čokolády a 100 gramů másle za stálého míchání rozehřejeme v žáruvzdorné misce, kterou jsme postavili na rendlík s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vodní hladiny. Po rozehřátí necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do velké mísy dáme oba druhy cukru ( 100 g krupicového a 100 g tmavého hnědého ), dvě vejce a lžičku vanilkové příchuti. Šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Správně ušlehaná hmota musí být krémovitá a velmi lehká. Za stálého šlehání do ní zvolna vlijeme vychladlou rozehřátou čokoládu a máslem. Do této hmoty zapracujeme 80 gramů hladké mouky, nadrobno nakrájené pekanové ořechy a vlijeme ji do otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.
 - 
                                4
A pustíme se do světlé hmoty - cheesecake.
 - 
                                5
Dohladka prošleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, 50 gramů krupicového cukru, lžičku vanilkové pasty, dvě vejce a 30 gramů hladké mouky. Nakonec ještě vmícháme 125 gramů na kousky nakrájené tmavé čokolády. Na brownies rozložíme velké lžíce cheesecakové hmoty. Pomocí nože s kulatou špičkou obě vrstvy promícháme tak, abychom vytvořili zajímavé vzory.
 - 
                                6
Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Na brownies se utvoří kůrka a smetanová hmota ztuhne.
 - 
                                7
Před servírováním necháme cheesecake vychladnout.