Karamelové tyčinky s rýžovými křupinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 60.2 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 20 x 10 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.
 - 
                                2
Vybalíme karamely z papíru a dáme je do misky vhodné pro mikrovlnnou troubu. Opatrně bonbony rozehřejeme a rozteklé karamely nalijeme do připravené zapékací mísy a na 45 minut je dáme do chladničky ztuhnout. Pak karamel nakrájíme po šířce na 8 tyčinek o rozměrech přibližně 10 x 2,5 cm. Dáme je znovu ztuhnout do chladničky, aby byly velmi pevné.
 - 
                                3
Do mělké mísy vložíme rýžové křupinky. Ztuhlou karamelovou tyčinku ponoříme do temperované čokolády, necháme přebytečnou čokoládu odkapat a tyčinku obalíme v rýžových křupinkách. Odložíme ji na plech, který jsme vyložili pečicím papírem. Stejně postupujeme s ostatními tyčinkami. Na plechu je pak vložíme na 30 minut do chladničky.
 - 
                                4
Tyčinky znovu namočíme do čokolády tak, aby rýžové křupinky byly zcela zakryté, čokoládu necháme ztuhnout.
 - 
                                5
Takto připravené tyčinky můžeme v uzavřené vzduchotěsné nádobě uchovat až měsíc.