Makronky s čokoládovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 61.8 mg
 - Draslík 30.7 mg
 - Vláknina 4166.7 mg
 - Vitamín A 4166.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makronky: Mandlovou mouku a moučkový cukr najemno umixujeme a potom ještě prosijeme. Bílky osolíme špetkou soli, smícháme s krupicovým cukrem a vyšleháme na pevný sníh (do sněhu můžeme přidat i trochu potravinářského barviva). Sníh zlehka smícháme se směsí mouky a cukru.
 - 
                                2
Zdobicím cukrářským sáčkem z hmoty stříkáme na plech vyložený pečicím papírem kolečka o průměru cca 3 cm. S každým plechem klepneme o stůl – makronky se tak vyrovnají a zbaví se vzduchových bublin. Necháme je na plechu zaschnout asi 1-2 hodiny. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10–11 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
 - 
                                3
Krém: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu. Počkáme, než se čokoláda rozpustí, potom do směsi zašleháme máslo a krém vymícháme dohladka. Necháme vychladnout. Vychladlé skořápky spojíme vždy po dvou připraveným krémem a necháme uležet.