Černá čokoláda s višněmi
Suroviny
- 75 g Čokoláda hořká
 - 150 g Čokoláda hořká
 - 10 g Kakao - prášek
 - 50 g Cukr krupice
 - 4 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 15 g Solamyl
 - 30 g Cukr moučkový
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Kompot višňový
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1411 kcal
 - Sacharidy 146 g
 - Tuky 88 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 138 g
 - Cholesterol 351.3 mg
 - Draslík 1080.6 mg
 - Vláknina 21230.5 mg
 - Vitamín A 21230.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou.
 - 
                                2
Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny. Přidáme čokoládu, mouku, maizenu a kypřicí prášek a důkladně promícháme. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a vymícháme hladkou hmotu.
 - 
                                3
Formičky ve tvaru srdce vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25min. Po vyjmutí necháme vychladnout, vyklopíme, vodorovně rozpůlíme a každé srdíčko naplníme dvěmi višněmi nakrájenými na kousky.
 - 
                                4
Na polevu nalámeme čokoládu a vložíme od mísy. Cukr rozpustíme v 50ml vody, v hrnku přivedeme k varu a zahříváme 2-3min. Odstavíme, přidáme kakao, máslo, necháme rozpustit, přefiltrujeme a sirupem přelijeme čokoládu.
 - 
                                5
Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, na závěr přidáme šlehačku.
 - 
                                6
Srdíčka rozdělíme na talíře, přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Dozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme.