Čokoládový koláč s broskvemi
Suroviny
- 750 g Broskve
 - 50 g Cukr třtinový
 - 20 g Kakao - prášek
 - 50 g Mandle
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 200 g Cukr krupice
 - 20 ml Rum
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 105.9 mg
 - Draslík 222.4 mg
 - Vláknina 4846.7 mg
 - Vitamín A 4846.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve smícháme v míse mouku s kakaem, máslem a cukrem a promneme na drobenku.
 - 
                                2
Na těsto oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme máslo se 150g cukru a vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a rum. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh.
 - 
                                3
Do máslového krému vmícháme mouku, mleté mandle a kypřicí prášek, poté přidáme kakao rozšlehané v teplém mléce, najemno nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Na závěr přimícháme zlehka sníh z bílků.
 - 
                                4
Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme drobenkou a rozložíme na ni plátky broskví.
 - 
                                5
Pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 180C.
 - 
                                6
Koláč necháme vychladnout na plechu, nakrájíme a podáváme.