Bramborový nákyp s feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 908 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 304.8 mg
 - Draslík 1523.8 mg
 - Vláknina 15979.8 mg
 - Vitamín A 15979.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory uvaříme pod pokličkou v menším množství vody a prolisujeme je.
 - 
                                2
Očištěné feferonky nasekáme na jemno, salám pokrájíme na tenké nudličky, oloupanou cibuli na kroužky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cibuli, feferonky a salám, smažíme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Potom vše přendáme do mísy, promícháme s vejci a bramborami, dochutíme.
 - 
                                4
Velkou dortovou formu vymažeme máslem a naplníme ji připravenou směsí. Povrch uhladíme, navrch poklademe očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia 20 - 30 minut.