Omeleta s houbami pro dřevorubce
Suroviny
- 130 g Anglická slanina
 - 350 g Brambory
 - 130 g Hříbky čerstvé
 - 35 g Olej slunečnicový
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Cukr krupice
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 753 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 522.8 mg
 - Draslík 930.9 mg
 - Vláknina 7924.3 mg
 - Vitamín A 7924.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Pak je scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
V pekáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a dusíme je doměkka.
 - 
                                4
Na houby dáme kolečka rajčat, která osolíme (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem, posypeme několika špetkami cukru a dále dusíme do doby, až rajčata pustí šťávu.
 - 
                                5
Pak přidáme anglickou slaninu, na ni dáme plátky brambor, které též osolíme (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a zlehka celou směs nadzdvihneme a lehce promícháme.
 - 
                                6
Do 1 dl smetany rozšleháme vejce s hořčicí a celou směs přelijeme. Pak dáme pekáček do rozehřáté trouby a omeletu zapečeme při 220°C přibližně 10-15 minut dozlatova.
 - 
                                7
Omeletu rozdělíme na talíře a podáváme horkou.