Omeleta s hráškem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám měkký
  • 200 g Houby čerstvé
  • 200 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 506.1 mg
  • Draslík 459.7 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, nadrobno nakrájené houby osmahneme na 1 lžíci oleje, osolíme a podusíme doměkka.

  • 2

    Zmrazený hrášek podusíme se 3 lžícemi vody.

  • 3

    Na nudličky nakrájený salám osmahneme na 1 lžíci oleje, přidáme okapaný hrášek a podušené houby. 1/4 směsi rozložíme na pánev vymazanou olejem, zalijeme 2 vejci rozkvedlanými se lžící mléka a se solí. Usmažíme omeletu a stejným způsobem připravíme další 3 omelety.

Komentáře k receptu