Cuketové karbanátky s hříbky
Suroviny
- 150 g Hříbky čerstvé
 - 500 g Cuketa
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.11 dl Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 565.2 mg
 - Vláknina 4027.8 mg
 - Vitamín A 4027.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance.
 - 
                                3
Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany.