Pizza se salámem a žampiony
Suroviny
- 90 g Passata (drcená rajčata)
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 60 g Salám Herkules
 - 45 g Houby čerstvé
 - 30 g Mozzarella
 - 30 g Ančovičky konzervované
 - 60 g Olivy černé
 - 80 g Paprika červená
 - 80 g Paprika zelená
 - 10 g Bazalka
 - 300 g Těsto na pizzu
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1100 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 6.4 mg
 - Draslík 288.1 mg
 - Vláknina 7822.5 mg
 - Vitamín A 7822.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z těsta vyválíme korpus. Korpus potřeme rajským protlakem a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na jednu čtvrtinu dáme salám s oreganem, na druhou nakrájené houby
 - 
                                3
a mozzarellu, na třetí ančovičky a černé olivy a na čtvrtou jemně nakrájené červené a zelené papriky a bazalku. Lehce potřeme olivovým olejem.