Obalované houby s koprovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Strouhanka
 - 30 g Sýr Čedar
 - 125 g Sýr smetanový 65%
 - 100 g Jogurt bílý
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 521.2 mg
 - Vláknina 4712.3 mg
 - Vitamín A 4712.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby řádně očistíme, odkrojíme nohy. Troubu rozehřejeme na 190°C. V misce smícháme mletou papriku, strouhanku a nastrouhaný sýr.
 - 
                                2
Ze žloutků uděláme sníh, houby v něm vyválíme a následně obalíme ve strouhance. Plech si vyskládáme papírem na pečení, položíme na něj houby, zapékáme při teplotě 190°C přibližně 15 minut.
 - 
                                3
Rajčata zalijeme vařící vodou, oloupeme je, zbavíme semen. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                4
Smetanový sýr řádně promícháme s jogurtem, koprem a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky z rajčat. Omáčkou zalijeme pečené houby a ihned podáváme.