Čínský grilovaný tuňák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 1224.2 mg
 - Vláknina 14070 mg
 - Vitamín A 14070 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybí steaky opláchneme, osušíme, osolíme a necháme 20 minut bokem. Houby očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na středně tlusté plátky.
 - 
                                2
Po 20-ti minutách zasypeme steaky houbami a polijeme sójovou omáčkou a necháme vstřebávat dalších 20 minut. Troubu si předehřejeme na 190°C. Tuňáka osušíme a grilujeme okolo 10-ti minut.
 - 
                                3
Marinádu s houbami vložíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 4 minuty.
 - 
                                4
Ředkev a mrkev oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka obložíme houbami a zeleninou. Podáváme teplé.