Slepice s houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 315.5 mg
 - Draslík 1000.2 mg
 - Vláknina 4037 mg
 - Vitamín A 4037 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 72.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a podusíme na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s mletou paprikou. Během dušení mírně podléváme.
 - 
                                2
Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou a provaříme. Potom omáčku přecedíme přes jemný cedník.
 - 
                                3
Slepici vložíme zpět do omáčky, přidáme podušené houby nakrájené na plátky a vše provaříme.