Zakudlaná polévka
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 300 g Houby čerstvé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 464 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 191.4 mg
 - Draslík 841.2 mg
 - Vláknina 9970.1 mg
 - Vitamín A 9970.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce s 1 litrem vody se solí, kmínem, bobkovým listem, celým pepřem a přivedeme varu. Očistíme a omyjeme směs čerstvých hub, pokrájíme je na plátky a přidáme do vody k bramborům.
 - 
                                2
Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme do polévky smetanu, ve které jsme si důkladně rozmíchali hladkou mouku. Krátce povaříme. V hrnečku si rozkvedláme vejce a za stálého míchání je vlijeme do polévky. Omytý čerstvý kopr drobně pokrájíme a přidáme ho do polévky. Podle chuti přidáme sůl, ocet a trošku cukru. Nakonec do polévky prolisujeme stroužek česneku, promícháme a podáváme.