Salát ze sterilizovaného zelí s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 242.8 mg
 - Vláknina 5783 mg
 - Vitamín A 5783 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Scezené zelí i houby necháme dobře okapat překrájíme na menší kousky, vložíme do misky. Polijeme olejem, osolíme, opepříme, vmícháme jemně nastrouhaný křen, nadrobno pokrájenou cibuli a dobře promícháme. Necháme v lednici 30 minut odležet.
 - 
                                2
Vařené maso, rozkrájené na malé kostky, přimícháme k zelenině, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu. Podle vlastní chuti přidáme cukr a ještě jednou promícháme.
 - 
                                3
Hotový salát podle porci pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.