Dušené kuřecí řízky se zeleninou
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
 - 600 g Kuřecí prsa
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mrkev kořen
 - 200 g Zelí hlávkové bílé
 - 100 g Houby čerstvé
 - 80 g Petržel kořen
 - 100 ml Víno bílé
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 111 mg
 - Draslík 974.1 mg
 - Vláknina 8014 mg
 - Vitamín A 8014 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na řízky. Očištěnou kořenovou zeleninu a zelí rozkrájíme na tenké nudličky, očištěné houby a cibuli pokrájíme na plátky. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou a Vegetou. Řízky vložíme do vinné marinády, hodinu necháme odležet.
 - 
                                2
Marinované řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přidáme cibuli, sůl a chvilku smažíme. Poté postupně přidáváme zeleninu, houby a marinádu. Za občasného míchání dusíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Směs dusíme, až je maso měkké.