Sekané bifteky v houbové omáčce
Suroviny
- 500 g Vepřové maso
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 g Houby čerstvé
 - 60 g Olej rostlinný
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 150 ml Voda pitná
 - 200 ml Smetana
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 445 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 500.8 mg
 - Vláknina 8786.3 mg
 - Vitamín A 8786.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté vepřové maso smícháme s 30 g hladké mouky, jednou drobně nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř, vejce, směs dobře promícháme a vytvoříme 8 malých biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme z obou stran.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, vrátíme biftečky, podlijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni dusíme ještě 20 minut.
 - 
                                3
Houby očistíme, rozkrájíme na plátky, podusíme na másle a vložíme do kastrolu k biftečkům. Přidáme lžíci hořčice, šťávu z 1 citronu (můžeme přidat i proužky kůry) a zahustíme smetanou, smíchanou s 10 g hladké mouky. Krátce povaříme.