Hříbkovo-bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1226 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 1374.4 mg
 - Vláknina 13371 mg
 - Vitamín A 13371 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1) 200 g hříbků nakrájíme na plátky (menší kusy necháváme na ozdobu), mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na kostičky a pak vše osmahneme na dvou lžících oleje. Zalijeme vývarem. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
2) Vaříme doměkka, poté vše rozmixujeme dohladka.
 - 
                                3
3) Zbylé hříbky přepůlíme, pokud jsou menší, necháme je v celku a spolu s nasekanou šalotkou orestujeme na 2 lžících oleje.
 - 
                                4
4) Ořechy nasekáme a opražíme nasucho na pánvi.
 - 
                                5
5) Smícháme ořechy, hříbky s šalotkou a nasekanou petrželku a touto směsí zdobíme jednotlivé porce polévky.