Guláš z hub
Suroviny
- 800 g Houby čerstvé
 - 200 ml Voda pitná
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 1069.5 mg
 - Vláknina 13746.8 mg
 - Vitamín A 13746.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme jemně nasekanou ciulku, necháme zesklovatět, přidáme papriku a chviličku smažíme. Přidáme nakrájené houby, promícháme, osolíme a opepříme, aby dobře pustily vodu, přidáme kmín a za občasného míchání dusíme bez pokličky asi 10 minut, dokud se většina vody neodpaří.
 - 
                                2
Poté přilijeme vývar a přivedeme k varu.
 - 
                                3
V hrníčku rozkvedláme mouku s 200 ml vody a zahustíme s ní guláš. Nakonec přidáme utřený česnek a ještě chvíli povaříme.