Zahrádkářská polévka
Suroviny
- 50 g Hrášek
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 100 g Houby čerstvé
 - 100 g Zelenina kořenová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 ks Kapusta hlávková
 - 1 ks Květák
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 81.5 mg
 - Draslík 1606.6 mg
 - Vláknina 26949 mg
 - Vitamín A 26949 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 288.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené houby, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, květák rozebraný na růžičky, nakrájenou kapustu a zelenou celerovou nať. Vše okořeníme celým pepřem a vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme vyloupaný zelený hrášek, rozetřený česnek a dovaříme. Nakonec přimícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.