Vejce v kelímcích se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 254.6 mg
 - Draslík 901.2 mg
 - Vláknina 5530 mg
 - Vitamín A 5530 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, osolíme a podusíme.
 - 
                                2
Na dno každého zapékacího kelímku vložíme čtvrtinu žampionů, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme lžíci smetany. Povrch zakapeme máslem a ve vodní lázni v troubě vaříme asi 8-10 minut.