Sleď pečený s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1033 kcal
 - Sacharidy 143 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 98341 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 148.3 mg
 - Draslík 516.6 mg
 - Vláknina 9381 mg
 - Vitamín A 9381 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sloupnuté sledě vykucháme a osolíme.
 - 
                                2
Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu nakrájených žampiónů, vrstvu drobně nakrájené cibule, posypeme nasekanou petrželovou natí a strouhaným chlebem. Vše osolíme a přidáme sledě, na které navrstvíme žampióny, cibuli, petržel a strouhaný chléb. Povrch osolíme, zakapeme máslem, zalijeme polévkou a bílým vínem, posypeme strouhanou houskou a upečeme do červena.
 - 
                                3
Podáváme s bramborami.