Pečený sleď

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sleď čerstvý
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 614 mg
  • Vláknina 28191.8 mg
  • Vitamín A 28191.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 161.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené sledě pokapeme citronovou šťávou, do břišních dutin jim vložíme vždy snítku tymiánu. Ryby obalíme v osolené a opepřené mouce, v pánvi na rozehřátém oleji opékáme ryby z každé strany přibližně 4 minuty do zlatova.

Komentáře k receptu