Bílá polévka s hříbky
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
 - 250 g Hříbky čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 2 kávová lžička Ocet vinný červený
 - 3 ks Brambory
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 l Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 370.3 mg
 - Draslík 1163 mg
 - Vláknina 8080 mg
 - Vitamín A 8080 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 77.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
 - 
                                2
Do připravené jíšky vlijeme mléko, smícháme s nadrobno nakrájenými bramborami a hříbky. Směs vaříme 15 minut doměkka.
 - 
                                3
Do skoro hotové polévky klepneme vejce a přidáme kopr, pepř a sůl.
 - 
                                4
Krátce povaříme a můžeme podávat.
 - 
                                5
Do každého talířku polévky vlijeme lžičku octa.