Opilý králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 342.8 mg
 - Draslík 2207.8 mg
 - Vláknina 3527.5 mg
 - Vitamín A 3527.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 86.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králíka očistíme a naporcujeme. V pekáči rozehřejeme máslo
 - 
                                2
s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je smažíme. Vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích.
 - 
                                3
Do výpeku dáme šalotky a zprudka je asi 3 minuty průběžně promícháváme a smažíme dozlatova. Přidáme houby a 3-4 minuty je smažíme, až změknou, občas zamícháme.
 - 
                                4
Do pekáče vrátíme králíka, přilijeme víno, přidáme petržel, estragon, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a asi 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě Maso udržujeme teplé. Odstraníme petržel a estragon. Povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr přilijeme smetanu a dobře prohřejeme.
 - 
                                5
Omáčkou zalijeme porce králíka a servírujeme.