Taštičky z listového těsta se žampiony a sýrem
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 50 g Gouda
 - 60 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 180 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 1.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Sůl
 - 0.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 96 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 75.4 mg
 - Draslík 141.6 mg
 - Vláknina 3699.2 mg
 - Vitamín A 3699.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme nastrouhaný sýr Goudu, nastrouhaný sýr Eidam a sýr Lučinu. Sýry vyšleháme s 0.5 dl smetany. Omyjeme a na tenká kolečka nakrájíme jarní cibulku. Očištěné a omyté žampiony osušíme a pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
V pánvi si na rozpuštěném másle zpěníme dozlatova jarní cibuli. Pak k ní přidáme žampiony a restujeme je dozlatova 1-2 minuty. Ochutíme je solí a pepřem. Promícháme a směs necháme vychladnout. Žampiony s cibulkou přimícháme k sýrovému krému.
 - 
                                3
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný 0.5 cm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 13 x 13 cm. Do středu čtverců naneseme 2 lžíce sýrové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jeden roh čtverce přeložíme k protilehlému rohu, okraje k sobě dobře přitiskneme a dozdobíme přitisknutím vidličky. Takto připravíme všechny taštičky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem, posypeme kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme je teplé i vychladlé.